Zoeken

Marokko: autoverhuurbedrijven vragen DGSN om hulp

27 december 2021 - 11:20 - Marokko

©

Geconfronteerd met een nieuwe toename van het aantal diefstallen, heeft de Federatie van autoverhuurbedrijven van Marokko, de hulp ingeroepen van de Nationale Veiligheiddienst (DGSN). Afgelopen woensdag werd een bende in Khemisset ontmanteld.

Al Akhbar meldt dat woensdag in Khemisset vijf autodieven werden gearresteerd na een klacht. Onder de verdachten bevinden zich een politieagent, twee managers van autoverhuurbedrijven en een verkoper van tweedehands auto’s. Ze zijn in hechtenis genomen.

Lees ook: In Frankrijk gestolen oldtimers waren bestemd voor Marokko

De vijf verdachten worden beschuldigd van medeplichtigheid, valsheid in geschrifte en schending van vertrouwen in verband met het verduisteren van andermans eigendom.

De arrestatie van de politieman vond plaats in Khemisset nadat bij de politie een aangifte van diefstal was binnengekomen. Hij zat in een auto die gestolen was bij een autoverhuurbedrijf in Nador, waarvan de documenten en kentekenplaten vervalst waren.

Lees ook: Vakantie in Marokko: wat als je auto wordt gestolen?

In een brief aan Abdellatif Hammouchi, directeur-generaal van de Nationale Veiligheiddienst, feliciteert de Federatie van Autoverhuurbedrijven de politie met haar succesvolle optreden. De organisatie moedigt de politie aan om verdere inspanningen te leveren om netwerken van autodieven te ontmantelen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team