Zoeken

Spanjaard die ziekenhuis Rabat binnenreed in de gevangenis

29 november 2021 - 21:40 - Marokko

©

De Spanjaard die eind oktober met opzet het Sjeik Zayed ziekenhuis in Rabat met zijn auto was binnengereden, is uit het ziekenhuis ontslagen en in voorlopige hechtenis geplaatst.

Al Akhbar bericht dat de 39-jarige verdachte na het ziekenhuis te hebben verlaten, naar de Al Arjat gevangenis werd gebracht. Daar zal hij zijn proces afwachten.

Lees ook: Spanjaard rijdt met auto ziekenhuis binnen in Rabat

Het blad vernam van justitiële bronnen dat hij werd aangeklaagd voor opzettelijk lichamelijk letsel, vernieling van eigendommen en poging tot moord.

De Spaanse man was met voorbedachte rade de spoedafdeling van het ziekenhuis binnengereden met een huurauto. Een patiënte en meerdere verpleegster raakten in shock. Er vielen echter geen gewonden. De bestuurder zou in conflict zijn geweest met het ziekenhuis in verband met de behandeling van een familielid.

Lees ook: Tanger: daders opzettelijke aanrijding opgepakt dankzij video op internet

De verdachte werd door de gerechtelijke politie in Rabat en vervolgens door de onderzoeksrechter verhoord. Hij werd vervolgens in voorlopige hechtenis genomen. Hij wordt medio-december opnieuw ondervraagd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team