Zoeken

Marokko: zoon parlementslid cel in voor doodslag

15 december 2021 - 11:20 - Marokko

©

De zoon van een parlementslid is door de rechtbank van eerste aanleg van Fez veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf, wegens het veroorzaken van een dodelijk ongeluk met een niet-verzekerde auto.

Het dagblad Assabah meldt in zijn editie van dinsdag 14 december dat het ongeluk dateert van eind oktober. De beschuldigde reed toen met zijn auto twee jongeren aan, waarbij één van hen om het leven kwam en de ander gewond raakte. De bestuurder was onderweg naar een toeristische accommodatie van zijn vader in het district Moulay Yacoub. Na het veroorzaken van het ongeluk, pleegde de beschuldigde een vluchtmisdrijf.

Lees ook: Zoon hoge Marokkaanse militair opgepakt voor moord en verminking

De dader kon snel geïdentificeerd en gearresteerd worden. Tijdens zijn verhoor kwam aan het licht dat zijn auto niet verzekerd was. De zoon van het parlementslid werd voor doodslag en vluchtmisdrijf voorgeleid aan het parket en vervolgens in voorlopige hechtenis genomen in de gevangenis van Bourkaiz, bij Fez.

Lees ook: Marokko: zoon politicus veroordeeld voor handel in valse mondkapjes

De rechtbank wees het verzoek om vrijlating af, dat door de advocaat van de verdachte tijdens zijn eerste verschijning voor de rechtbank op 29 oktober werd ingediend. Tijdens de tweede zitting werd hij veroordeeld tot 4 maanden gevangenisstraf en een boete van 1000 dirham. Daarnaast moet hij een bedrag van 60.000 dirham betalen aan het garantiefonds voor verkeersongevallen en 38.000 dirham aan de douaneadministratie. Het Hof heeft de verdachte ook gelast om op eigen kosten een verkeerseducatie te volgen aan het gespecialiseerde instituut voor toegepaste technologie in de wijk Al Adarrissa in Fez.

Bladna.nl