Zoeken

Marokko investeert 24 miljoen dirham in Mohammed VI-moskee in Ivoorkust

3 februari 2021 - 19:00 - Wereld

©

Marokko gaat meer dan 24 miljoen dirham investeren in de bouw van de Mohammed VI-moskee in Abidjan, de hoofdstad van Ivoorkust. Het geld is verdeeld over twee Marokkaanse bouwbedrijven die de verdere werkzaamheden aan het gebedshuis uit gaan voeren.

Het Marokkaanse bedrijf Igazer heeft een contract ondertekend van 12 miljoen dirham voor werkzaamheden aan de buitenkant van de moskee. Het bedrijf Electromar heeft een contract afgesloten voor hetzelfde bedrag. De groep gaat de aanleg verzorgen van de elektra, zoals airconditioning en ventilatiesystemen, meldt Le 360.

In maart 2017 is de bouw van de moskee officieel gelanceerd door Koning Mohammed VI en de Ivoriaanse president Alassane Dramane Ouattara. Aan het begin van het project werd geschat dat de bouw van de moskee en bijbehorende gebouwen 34 maanden zou duren.

Het totale budget voor de bouwwerkzaamheden is 120 miljoen dirham. De moskee biedt ruimte aan 7000 gelovigen en is voorzien van twee aparte vleugels voor mannen en vrouwen. Ook omvat het complex een Koranschool en een winkelcentrum en worden er een parkeerplaats en groenvoorzieningen aangelegd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team