Zoeken

Verenigd Koninkrijk: moskeeën gebruikt als vaccinatiebureaus

15 februari 2021 - 18:00 - Wereld

©

Het Verenigd Koninkrijk heeft moskeeën ingezet als vaccinatiebureaus. In het koninkrijk zijn inmiddels 12 miljoen burgers ingeënt tegen het coronavirus.

De zestigjarige Shenaz Sajan heeft zich laten vaccineren in het Al Abbas Islamic Centre. "Het was fijn om gevaccineerd te worden op een vertrouwelijk plek," zegt hij tegen Al Jazeera. De moskee is de eerste in het Verenig Koninkrijk die ook als vaccinatiebureau wordt gebruikt.

De Al Abbas Islamic Centre is gehuisvest in Birmingham en heeft genoeg plek om twee mensen tegelijkertijd in te enten. De Britse overheid wil er op deze manier voor zorgen dat ook de islamitische gemeenschap wordt ingeënt. Imam Nuru van de moskee legt uit dat het vooral bedoeld is om mensen die nog twijfelen aan het vaccin toch over te halen om zich te laten vaccineren. Veel mensen zijn bang voor mogelijke nadelige gevolgen van het vaccin.

Shaukat Ali van 82 jaar oud kijkt tevreden terug naar de inenting met de eerste dosis van het vaccin: "Ik ga mijn familie aanmoedigen om hetzelfde te doen," zegt de man.

In het Verenigd Koninkrijk zijn al 12 miljoen burgers gevaccineerd tegen het coronavirus. Er werden verschillende sociale instanties ingezet als vaccinatiecentra. Het gaat hier onder andere om gebedshuizen, voetbalstadions, bioscopen en apotheken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team