Zoeken

Imam in Barcelona: "Wie niet betaalt mag de moskee niet betreden" (video)

5 april 2021 - 16:50 - Wereld

©

In Barcelona heeft de imam van een moskee een controversieel en schokkende beslissing genomen in de aanloop naar de Ramadan. Hij legt een vergoeding op aan gelovigen die gewoonlijk in grote aantallen het vrijdaggebed of het Tarawih-gebed bijwonen.

De imam eist van elke gelovige een bijdrage van 50 euro voor het bijwonen van het vrijdaggebed en 100 euro voor de Tarawih. "Er zullen geen uitzonderingen worden toegestaan. Wie niet betaalt zal de moskee niet mogen betreden. Als je niet betaalt, heeft het geen zin om naar de moskee te komen," zei hij.

De coronacrisis spaarde ook de gebedshuizen niet. Omwille van sanitaire maatregelen kunnen er minder gelovigen deelnemen aan de gebedsdiensten. De plaatsen zijn dus beperkt. Als gevolg daarvan zijn de schatkisten van de gebedshuizen leeg of bijna leeg. Een situatie die de imam ertoe zou hebben gebracht om deze zeer controversiële beslissing te nemen.

Hij probeert zichzelf te rechtvaardigen. "We moeten dit niet negatief opvatten. Beschouw het als een bijdrage om de moskee te helpen en uw zonden te verlichten", zei hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team