Zoeken

Marokko: huurprijzen vastgoed stijgen

11 september 2021 - 12:40 - Economie

©

Aan het einde van het tweede kwartaal van dit jaar, zijn de huurprijzen van gemeubileerde appartementen sterk gestegen in Marokko, terwijl die van lege appartementen gedaald zijn.

Vastgoedwebsite Mubawab heeft een nieuwe editie vrijgegeven van zijn tensiometer voor huurwoningen. Dit instrument volgt de huurmarkt op nationaal niveau op de voet. "De huurprijsindex voor gemeubileerde flats steeg aan het eind van het tweede kwartaal van 2021 met 2 punten, terwijl die voor lege flats in dezelfde periode met 1 punt daalde," merkt Mubawab op.

Lees ook: Marokko: daling van de vastgoedprijzen

Volgens het platform worden gemeubileerde flats gemiddeld verhuurd voor 8300 dirham per maand, wat een stijging inhoudt van 2% op kwartaalbasis en een lichte stijging op jaarbasis. Anderzijds "worden gemeubileerde villa’s, gemiddeld, aan 23.800 dirham per maand verhuurd en registreren wij een stabiliteit op kwartaalbasis en een regressie van -3% per jaar", meldt de belangrijke vastgoedsite in Marokko.

Mubawab keek ditmaal ook specifiek naar de evolutie van de prijzen in de grote steden en merkt op dat "de duurste villa’s zich bevinden in Casablanca (30.700 dirham), Rabat (29.500 dirham) en Bouskoura (25.900 dirham), en de goedkoopste in Bouznika (4000 dirham), Oujda (5800 dirham) en Sidi Bouzid (6500 dirham).

Lees ook: Marokko rekent op diaspora om vastgoedmarkt te stimuleren

Volgens Kevin Gormand, CEO en medeoprichter van de Mubawab Group, is het zeer duidelijk dat "de vraag naar verhuur op onze portaalsite blijft toenemen, met een constante zoektocht naar meer comfort en uitrusting".

Verder wijst de site erop dat Guéliz (Marrakech), Agdal (Rabat), Hay Ryad (Rabat), Dar Bouazza, Bouskoura, Maarif (Casablanca), Sidi Maarouf (Casablanca), Bourgogne Ouest (Casablanca), Agdal (Marrakech) en Aïn Sebaa (Casablanca) in het laatste kwartaal tot de tien populairste wijken voor de langetermijnverhuur van woningen behoorden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team