Zoeken

Vastgoed Marokko: huren stijgen

24 november 2021 - 22:20 - Economie

©

De huurmarkt is in het derde kwartaal van dit jaar weer aangetrokken, vooral in Bouskoura, Rabat en Casablanca, waar de huren nog steeds het duurst zijn in Marokko.

Eind september deed Mubawab een onderzoek naar de huurmarkt. Hieruit blijkt dat de huurprijzen voor gemeubileerde appartementen met 2 punten zijn gestegen, terwijl de huurprijzen voor appartementen met 4 punten zijn toegenomen in vergelijking met de trend die een jaar geleden werd waargenomen, aldus Les Inspirations Eco.

Lees ook: Zal Spanje het gebruik van chemische wapens in de Rif erkennen?

Volgens een vastgoedspecialist bedraagt ​​de huur voor een leegstaand appartement gemiddeld 7500 dirham per maand, een stijging van 3%, terwijl de prijzen oplopen tot 23.800 dirham per maand voor een lege villa, een stijging van 5%. Het vraagvolume op landelijk niveau steeg van 48% naar 50% voor appartementen met een balkon of terras en van 58% naar 70% voor villa’s met een zwembad.

Lees ook: Marokkaanse vastgoedsector loopt door coronacrisis op zijn laatste benen

In deze trend zijn de goedkoopste leegstaande huurappartementen te vinden in de steden Khouribga, Azrou en Oujda. De duurste huurwoningen zijn op hun beurt nog steeds te vinden in Bouskoura, Rabat en Casablanca.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team