Zoeken

Marokkaans paspoort verliest plaatsen op Henley Passport Index 2021

8 oktober 2021 - 12:00 - Sport

©

Het Marokkaans paspoort staat op de 85ᵉ plaats van 116 landen, in de nieuwe Henley Passport Index voor het jaar 2021. De index is een referentie-instrument voor wereldburgers en soevereine staten bij het evalueren van de waarde van hun paspoort.

In de nieuwe ranking verliest Marokko negen plaatsen vergeleken met vorig jaar, aldus Henley & Partners, die de jaarlijkse lijst samenstelt op basis van data van de International Air Transport Association (IATA).

Lees ook: Waarde Marokkaanse paspoort in coronatijden

Het Marokkaans paspoort verleent een visumvrije toegang tot 63 landen, tegen 64 vorig jaar. Marokkanen mogen sinds dit jaar niet meer zonder visum naar de Cook Eilanden en Niue reizen. De eilanden liggen in de zuidelijke Grote Oceaan en zijn politiek verbonden met Nieuw-Zeeland.

Lees ook: Nederland en Marokko bespreken afschaffing dubbel paspoort achter gesloten deuren

In Noord-Afrika doet enkel Tunesië het beter dan Marokko met de 78ᵉ plaats en 71 visumvrije bestemmingen. Japan en Singapore delen de eerste plaats in de Henley Passport Index met 192 visumvrije bestemmingen in de wereld. Duitsland en Zuid-Afrika zijn tweede en Finland, Italië, Luxemburg en Spanje delen de derde plaats.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team