Zoeken

Dit is de nieuwe ranking van het Marokkaans paspoort

11 september 2021 - 18:40 - Marokko

©

Het Marokkaans paspoort heeft één punt gewonnen in de jaarlijkse ranking van beste paspoorten ter wereld, en blijft het tweede beste paspoort in de Maghreb.

Volgens de nieuwe ranking van het Britse adviesbureau Henley & Partners heeft Marokko het 59ᵉ beste paspoort in de wereld. Marokkanen kunnen met hun paspoort naar 23 bestemmingen zonder visum reizen en naar 33 bestemming met een visumaanvraag bij aankomst in het bestemmingsland.

In de Maghreb blijft het Marokkaanse paspoort op de tweede plaats na dat van Tunesië (52ᵉ wereldwijd met 36 visumvrije bestemmingen), en voor Algerije (63e wereldwijd).

Lees ook: Waarde Marokkaanse paspoort in coronatijden

De Duitse en Spaanse paspoorten zijn de beste paspoorten in de wereld volgens Henley & Partners. Duitsers en Spanjaarden kunnen naar 142 landen zonder visum reizen. Australië, Zwitserland en Ierland delen de 2ᵉ plaats met 141 visumvrije bestemmingen.

Zweden, Denemarken, Finland, België, Italië, Portugal, Luxemburg, Japan, Zuid-Korea, de Verenigde Staten, Nieuw-Zeeland en Australië staan op de 3ᵉ positie met 140 bestemmingen. Frankrijk, Malta, Nederland, Tsjechië, Griekenland en Polen delen de 4ᵉ plaats met 139 bestemmingen. Het Afghaanse paspoort sluit de ranglijst af met slechts 31 landen zonder visum.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team