Zoeken

FIFA-ranking: Marokko haalt Algerije in

20 oktober 2021 - 11:20 - Sport

©

Marokko kan zich voor het eerst in de FIFA top 30 plaatsen, door van de 35ᵉ plaats naar de 29ᵉ op te schuiven. Op Afrikaans niveau zou het koninkrijk van plaats 4 naar plaats 3 moeten opschuiven en Algerije inhalen.

Volgens de website Football Ranking, die gespecialiseerd is in statistieken over het wereldvoetbal, zou Marokko in de volgende FIFA-ranking, die vanaf volgende week beschikbaar is, van de 35ᵉ naar de 29ᵉ plaats moeten opschuiven en op Afrikaans niveau van plaats 4 naar plaats 3. Na zijn overwinningen tegen Guinee-Bissau (105ᵉ wereld) en tegen Guinee (76ᵉ wereld), zou Marokko Algerije inhalen op Afrikaans niveau, meldt Challenge.

Lees ook: WK-2022: nog twee wedstrijden voor Marokko vóór play-offs

Ondanks de dubbele en overweldigende overwinning tegen Niger (6-1, 0-4), zal het Algerijns voetbalelftal deze maand niet stijgen in de FIFA-ranking vanwege de slechte klassering van Niger (119ᵉ wereldwijd). Zo zal Algerije naar verwachting één plaats zakken op de Afrikaanse ranglijst, van 3ᵉ naar 4ᵉ (30ᵉ wereldwijd), achter Marokko, Senegal (20ᵉ) en Tunesië (27ᵉ). Nigeria zal ondertussen de 5ᵉ plaats innemen op Afrikaans niveau (36ᵉ wereldwijd).

Lees ook: Marokko behaalt beste plaats op FIFA-ranking sinds 2004

Dit klassement zal van doorslaggevend belang zijn bij de loting voor de play-offs op 18 december in Doha (Qatar), in de marge van de finale van de Arab Nations Cup (30 november - 18 december) die onder leiding van de FIFA wordt georganiseerd. Senegal, Tunesië, Marokko, Algerije en Nigeria krijgen voorrang bij de play-offs voor toegang tot het wereldkampioenschap voetbal van 2022 in Qatar. Ze worden ingepland als geplaatste teams om te voorkomen dat ze in de groepsfase van het WK van 2022 tegenover elkaar komen te staan. Bovendien hebben zij het voordeel dat zij de tweede ronde van de play-offs in maart thuis kunnen spelen. Tot nu toe hebben alleen Marokko en Senegal zich voor de play-offs geplaatst.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team