Zoeken

Marokko: ex-coronapatiënten krijgen twee doses vaccin

18 februari 2021 - 09:20 - Marokko

©

Marokko zal, in tegenstelling tot meerdere Europese landen, ook aan genezen coronapatiënten twee doses van het coronavaccin toedienen. Tussen de twee doses is een wachttijd van 21 dagen voor het vaccin van Sinopharm en van 28 dagen voor het vaccin van AstraZeneca.

Het koninkrijk zal geen half miljoen doses van het coronavaccin kunnen besparen zoals door de Franse gezondheidsautoriteit HAS wordt aangeraden. Dat kan namelijk enkel met het vaccin van Pfizer dat messenger-RNA bevat en niet in Marokko beschikbaar is.

"Er is geen onderzoek gedaan naar de vaccins die in Marokko worden gebruikt, met name de vaccins van Sinopharm en AstraZeneca. Gevolg daarvan, en gezien vaccins met messenger-RNA niet worden toegediend in Marokko, zijn twee doses verplicht, ook voor mensen die reeds corona hebben gehad." verklaarde Samira Bouihi, verantwoordelijke voor de vaccinatiecampagne in een gezondheidscentrum in Casablanca, aan Le360.

Volgens de gezondheidsautoriteiten moeten mensen die besmet zijn geraakt met het coronavirus, tussen één en drie maanden wachten alvorens het vaccin te krijgen. Marokko heeft intussen al ruim 2 miljoen mensen gevaccineerd en heeft dinsdag nog eens 500.000 doses ontvangen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team