Zoeken

Marokko: 13 miljoen vaccins dreigen te vervallen

15 december 2021 - 12:40 - Marokko

©

De vervaldatum van de vaccinvoorraad van Marokko is nabij. Als er niet wordt ingegrepen, zal het koninkrijk meer dan 13 miljoen doses coronavaccin moeten weggooien omdat ze niet meer goed zijn. Het Wetenschappelijk Comité voor vaccinatie heeft de autoriteiten verwittigd over deze situatie.

In Marokko zou de lage dagelijkse opkomst voor de vaccinatiecampagne in de laatste weken gevolgen kunnen hebben voor de nationale vaccinvoorraad, meldt Hespress. Het medium verwijst hierbij naar een uitspraak van Mustapha Ennaji, lid van het wetenschappelijk vaccinatiecomité.

Lees ook: Morocco gaat niet-gevaccineerden tellen

Volgens de wetenschapper heeft het comité zijn bezorgdheid geuit over het toenemende risico dat het koninkrijk loopt, naar aanleiding van de weigering door een deel van de Marokkanen om zich te laten vaccineren. De situatie is zeer kritiek, benadrukte hij, waarbij hij opmerkte dat de geldigheidsduur van vaccins varieert van één tot zes maanden.

"De logica is dat men nu gericht is op het gebruik van vaccins die het dichtst bij de vervaldatum staan, om zo een voorraadprobleem te voorkomen," zegt hij. "Als dit zo doorgaat, neemt de bescherming af, terwijl het koninkrijk nieuwe financiële middelen moet vinden voor de aanschaf van vaccins".

Lees ook: Covid-19: 8000 aanvragen om vrijstelling van vaccinatie in Marokko

Ter herinnering: vaccins kostten Marokko tot eind september meer dan zes miljard dirham. Voorts bereid het koninkrijk zich voor op de start van de productie van vaccins. Dit proces zal volgens officiële prognoses nog voor het einde van dit jaar van start gaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team