Zoeken

Marokko heeft 80 miljoen extra vaccins nodig

19 augustus 2021 - 19:40 - Marokko

©

Marokko heeft 80 miljoen doses coronavaccin nodig om de collectieve immuniteit te bereiken. De toename van het aantal benodigde doses is te wijten aan de toename van het aantal coronabesmettingen in het koninkrijk.

Marokko heeft zich sinds de uitbraak van de coronapandemie snel weten aan te passen aan de voortdurend veranderende epidemiologische situatie. Deze dynamiek is vooral zichtbaar sinds het begin van de vaccinatiecampagne. In het begin was deze campagne bedoeld voor zo’n 30 miljoen Marokkanen en ingezetenen, waardoor het koninkrijk 66 miljoen doses van het vaccin bij Sinopharm en AstraZeneca moest bestellen, om zijn doelpopulatie te vaccineren, meldt Al Ahdath Al Maghribia.

Lees ook: Marokko vaccineert vanaf 12 jaar tegen Covid-19

Door het opduiken van andere varianten, met name de Deltavariant, en door het aantal coronabesmettingen bij kinderen, moest de Marokkaanse vaccinatiecampagne aangepast worden. De campagne zal vanaf het begin van het volgende schooljaar ook betrekking hebben op kinderen van 12 tot 17 jaar. Om dit nieuwe doel te bereiken heeft Marokko in totaal 80 miljoen extra doses nodig. Het koninkrijk heeft inmiddels 33,36 miljoen doses ontvangen van de 66 miljoen bestelde doses.

Lees ook: Marokko overweegt een derde dosis coronavaccin

Als het koninkrijk het vaccinatietempo van de voorbije maanden kan aanhouden, dan moet tegen het einde van dit jaar 80% van de bevolking gevaccineerd kunnen zijn. In de komende weken zal Marokko nog eens 9,4 miljoen doses van het BioNTech-vaccin van Pfizer ontvangen, waardoor een deel van de kinderen van 12 tot 17 jaar, waarvan de vaccinatie op 23 augustus van start gaat, ingeënt kan worden. Na de levering van het BioNTech-vaccin volgen er nog andere bestellingen, waaronder die van Sinopharm, die werd uitgesteld door het Indiase laboratorium.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team