Zoeken

Marokko doet handreiking naar Algerije

17 december 2020 - 19:40 - Marokko

©

De Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken, Nasser Bourita, heeft gezegd dat Marokko openstaat voor een dialoog met buurland Algerije. Het doel is om een sterke Arabische Maghreb op te bouwen.

"Marokko wil een Arabische Maghreb bouwen. De uitdagingen van vandaag dicteren een andere logica op voor onze betrekkingen met Algerije. We moeten onze programma’s op het gebied van veiligheid en economische uitdagingen gaan veranderen en nadenken over vooruitgang," verklaarde Bourita op Med Radio.

"Ik herhaal wat onze Koning in de toespraak van de Groene Mars van 2019 heeft gezegd. Het is onze bedoeling om een dialoog met Algerije aan te gaan. Marokko is altijd open geweest, maar in overeenstemming met de constanten en een logica, namelijk dat het koninkrijk zijn territoriale integriteit en zijn soevereiniteit niet zal opgeven," legde de minister uit.

Sinds de erkenning van de Marokkaanse soevereiniteit over de Sahara door de Verenigde Staten en de normalisatie van de betrekkingen tussen Marokko en Israël, zijn de spanningen tussen de twee Maghreb-landen weer toegenomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team