Zoeken

Marokko wint gouden medaille in Verenigde Staten

10 augustus 2022 - 17:00 - Marokko

©

Marokko heeft een gouden medaille gewonnen op de derde Internationale Tentoonstelling voor Uitvindingen en Technologische Innovaties, All American Davinci. Het evenement werd online georganiseerd vanwege Covid-19 en ging door op 3 en 4 augustus in de Verenigde Staten.

De medaille werd gewonnen door de Marokkaanse School voor Ingenieurswetenschappen (EMSI), tijdens een ceremonie die georganiseerd werd door de Southern Utah University USA, in samenwerking met het American Innovation and Invention Institute en de International Alliance of Innovation and Invention Associations.

Lees ook: Marokkanen schitteren op polytechnische wedstrijd

Volgens een persbericht van EMSI gaat de bekroning naar een uitvinding van het onderzoeks-, ontwikkelings- en innovatielaboratorium "Smartilab". Het betreft een intelligent verbonden systeem dat in staat is maritieme, meteorologische en andere gegevens in real time te verzamelen en door te geven. Het netwerk bestaat uit intelligente robots, elk met één of meer sensoren, om ecologische, meteorologische, militaire en maritieme informatie te verzamelen.

Lees ook: Marokko maakt robot om schorpioenengif op te vangen

De nieuwe technologie maakt het mogelijk grote maritieme oppervlakken te scannen om de dichtheid en de beweging van vis in het gewenste gebied te detecteren, aldus dezelfde bron.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team