Zoeken

Marokko en VS versterken militaire samenwerking

24 augustus 2022 - 20:20 - Marokko

©

Generaal Todd Wasmund, de bevelhebber van de Zuid-Europese Task Force van het Amerikaanse leger in Afrika (SETAF-AF), heeft op 21 en 22 augustus een officieel bezoek gebracht aan Marokko, om de samenwerking op veiligheidsgebied te bekrachtigen.

Het is de eerste keer sinds zijn benoeming afgelopen juli, dat Wasmund een bezoek brengt aan het Afrikaanse continent. Tijdens het tweedaagse bezoek ontmoette hij in Rabat generaal El Farouk Belkheir, inspecteur-generaal van de Royal Armed Forces en bevelhebber van de zuidelijke zone. De twee verantwoordelijken bespraken verschillende veiligheidskwesties, meldt de Amerikaanse ambassade in Marokko in een verklaring geciteerd door EFE.

Lees ook: VS versterkt Marokkaanse luchtverdediging

"Het Amerikaans leger is toegewijd aan zijn Afrikaanse partners en zal de samenwerking op het gebied van opleiding en veiligheid op het continent versterken," zei Wasmund. De hoge Amerikaanse militair benadrukte dat de veiligheid in de Verenigde Staten en Europa "nauw verbonden is met de veiligheid in Afrika" en beloofde samen met zijn partners bij te dragen aan de regionale veiligheid.

Lees ook: Amerikaanse generaal wil betere samenwerking Marokko en Israël om China, Iran en Rusland te dwarsbomen

Wasmund zal in de komende maanden ook andere landen van het Afrikaanse continent bezoeken, aldus de nota. Marokko en de Verenigde Staten hebben een lange geschiedenis op het vlak van militaire samenwerking. De afgelopen twee decennia hebben de twee landen gezamenlijk de jaarlijkse militaire oefeningen "African Lion" georganiseerd, de grootste op het Afrikaanse continent.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team