Zoeken

Joe Biden schrijft aan Koning Mohammed VI

3 augustus 2022 - 16:20 - Marokko

©

Ter gelegenheid van de 23ᵉ verjaardag van het Troonfeest, heeft de Amerikaanse president Joe Biden zijn gelukwensen overgebracht aan Koning Mohammed VI.

In de boodschap namens de Verenigde Staten en het Amerikaanse volk, feliciteert President Joe Biden Koning Mohammed VI met deze viering.

Lees ook: Koning Mohammed VI spreekt Joe Biden over schietpartij school Texas

Het staatshoofd benoemt de uitzonderlijke betrekkingen tussen Marokko en de Verenigde Staten en hoopt dat deze in de toekomst nog sterker worden. "Dit jaar werd gekenmerkt door de viering van de 16ᵉ verjaardag van de inwerkingtreding van onze vrijhandelsovereenkomst en het houden in Marokko van de ministeriële bijeenkomst van de Coalitie tegen Daesh en de US-Africa Business Summit," schrijft de Amerikaanse president.

Joe Biden merkt op dat de twee landen elkaar nog zoveel meer te bieden hebben op het gebied van samenwerking. Volgens hem zijn de huidige gezamenlijke initiatieven slechts één facet van de vele inspanningen "die onder uw toezicht zijn ondernomen en die blijk geven van onze gezamenlijke inzet voor de stabiliteit en welvaart van de regio".

Lees ook: Puneet Talwar nieuwe Amerikaanse ambassadeur in Marokko

Tenslotte verklaart Joe Biden dat de Verenigde Staten bereid zijn met Marokko te blijven samenwerken om de banden tussen de volkeren van beide landen te verdiepen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team