Zoeken

Marokko moet zich aanpassen aan nieuwe eisen toeristen

28 april 2023 - 21:00 - Marokko

©

De Marokkaanse regering werkt aan de versterking van de capaciteiten van actoren in de toeristische sector. Dit is nodig om de wereldwijde trends en ontwikkelingen te kunnen volgen en zich aan te passen aan de nieuwe eisen van toeristen.

"De sector heeft, in slechts 10 maanden, 84% van het toerisme hersteld, in vergelijking met 2019, dat beschouwd wordt als een referentiejaar. Dit percentage is hoger dan het wereldwijde gemiddelde herstel, dat op 63% wordt geschat", zei premier Aziz Akhannouch dinsdag in het parlement tijdens een overzicht van de stand van zaken in de sector. In 2022 (maart tot december), brachten zo’n 11 miljoen toeristen een bezoek aan Marokko, dat is een stijging van +292% ten opzichte van 2021, toen er 3,7 miljoen toeristen in het koninkrijk aankwamen en +391% ten opzichte van 2020, toen het er 2,7 miljoen waren.

Lees ook: Toerisme: Marokko wil in wereld top 10

De regeringsleider verwees naar de campagne #Ntla9awfbladna, die tot doel heeft Marokkanen in Marokko en in het buitenland, aan te zetten om het toeristisch potentieel van het koninkrijk te ontdekken, alsook andere promotiecampagnes die de meerwaarde van Marokko als bestemming op de strategische markten en met name in Amerika en Azië promoten. Akhannouch bracht ook het platform "Visit Morocco" in herinnering, dat gewijd is aan internationaal toerisme, alsook het merk "Marokko, Koninkrijk van Licht", dat gelijktijdig werd gelanceerd in 20 landen.

"Ervan overtuigd dat de er geen groei kan worden bereikt zonder gekwalificeerd personeel dat effectief bijdraagt aan het bereiken van de vereiste kwaliteitsnormen in de toeristische sector, werkt de regering momenteel aan de versterking van de capaciteiten van de professionals in de toeristische sector om ze in staat te stellen de wereldwijde trends en ontwikkelingen in een concurrerende omgeving te volgen", aldus de premier.

Lees ook: Bergtoerisme, een onaangeboord potentieel in Marokko

De regering heeft ook lessen getrokken uit de coronacrisis die de sector hard heeft geraakt en werkt daarom aan de "versterking van de sector tegen schokken van buiten uit", door na te denken over "een holistische aanpak voor een innovatief Marokkaans model van duurzaam toerisme, dat in staat is om allerhande uitdagingen aan te gaan, of het nu gaat om gezondheid, milieu of economie". De regering is vastbesloten om de toeristische sector aan te passen aan de vereisten van toeristen, verzekerde Akhannouch.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team