Zoeken

CNN belicht onontdekte bestemmingen in Marokko

2 januari 2024 - 11:00 - Marokko

©

CNN heeft Marokko uitgelicht als een topbestemming voor het jaar 2024, met speciale aandacht voor de minder bekende steden Tetouan en Meknes.

Hoewel deze steden minder bezocht worden dan populaire bestemmingen zoals Marrakech, Rabat en Fez, worden ze door de Amerikaanse nieuwszender als even boeiend beschouwd. Marokko wordt geprezen om zijn diverse landschappen en indrukwekkende architectuur.

Lees ook: Laila Harrak, het Marokkaans gezicht van CNN International (video)

CNN benadrukt dat reizigers vaak de neiging hebben om naar populaire steden te trekken, maar dat Marokko een schat aan minder bekende, maar niet minder aantrekkelijke locaties biedt. Tetouan en Meknes, beide UNESCO Werelderfgoedlocaties, worden specifiek aanbevolen. Deze steden zijn getuigen van de rijke culturele en historische erfenis van het koninkrijk. Bovendien wordt Marokko erkend als wereldleider in duurzaam toerisme, met initiatieven die de productie van hernieuwbare energie en de aanwezigheid van belangrijke ecologische hotels bevorderen.

Lees ook: CNN eert economische kracht van Marokkaanse startups

De zender observeert ook een aanzienlijk herstel in het wereldwijde toerisme, met een toename van bijna 90% ten opzichte van de pre-pandemische niveaus in 2023. Dit heeft geleid tot een toegenomen drukte in de meest populaire bestemmingen. De zender moedigt aan tot het verkennen van onbekende plekken buiten het hoogseizoen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team