Zoeken

Marokko en Israël promoten toeristisch potentieel

23 november 2022 - 17:00 - Economie

©

Het World Investment Forum georganiseerd door The Jerusalem Post in Marrakech benadrukte het toeristisch potentieel van Marokko en Israël.

Jalil Benabbès-Taarji, voormalig voorzitter van de Marokkaanse nationale vereniging van investeerders in toerisme, en Matan Be’eri (Eilat - Israël) hebben in de marge van het door de Jerusalem Post in Marrakech georganiseerde Wereldinvesteringsforum deelgenomen aan een rondetafelgesprek over toerisme. Daarbij werd het toeristisch potentieel van het koninkrijk en de stad Eilat (Israël) belicht.

Lees ook: Essaouira bij groenste bestemmingen ter wereld

Benabbès-Taarji wees op de nabijheid van Europa, de cultuur en de waarden van Marokko, alsook de gastvrijheid van het Marokkaanse volk. Matan Be’eri noemde de attracties van Eilat, waaronder de Rode Zee, de duikgronden, de luxe hotels, de gedeelde grenzen met Egypte, Saoedi-Arabië en Jordanië en de aantrekkingskracht van de woestijn. Ook liet hij buitenlandse investeerders kennismaken met enkele van de economische en logistieke voordelen die de stad te bieden heeft.

Lees ook: Marokko wil aantal Britse toeristen verdubbelen

In overeenstemming met het Abraham-akkoord riep de Israëlische politicus investeerders op deel te nemen aan de imagotransformatie van Eilat en het toeristische aanbod van de stad te verbeteren. Daartoe behoren de uitbreiding van het medisch toerisme, de ontwikkeling van een "World City"-centrum zoals in Dubai en een conferentie- en evenementencentrum.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team