Zoeken

Noor Midelt: de richtlijnen van Koning Mohammed VI

23 november 2022 - 16:00 - Economie

©

Dinsdag zat Koning Mohammed VI in het koninklijk kabinet in Rabat een werkvergadering voor over de stand van zaken van het programma voor de ontwikkeling van hernieuwbare energie en nieuwe perspectieven in de sector.

Dankzij dit programma heeft Marokko "zijn regionale en wereldwijde leiderschap in deze belangrijke sector van de energietransitie kunnen behouden", meldt persagentschap MAP. Daarbij wordt nadrukkelijk gesteld dat deze bijeenkomst "deel uitmaakt van de regelmatige follow-up door de vorst van de strategische objectieven die het koninkrijk zich heeft gesteld. De belangrijkste daarvan is de doelstelling om het aandeel van deze energiebronnen tegen 2030 te verhogen tot meer dan 52% van de nationale energiemix."

Lees ook: Marokko wordt volgende globale energiehub

Tijdens de bijeenkomst gaf Koning Mohammed VI opdracht om de ontwikkeling van hernieuwbare energiebronnen, met name zonne- en windenergie, te versnellen. Daarom moeten de bevoegde autoriteiten de uitvoering van projecten in de ontwikkelingsfase versnellen en het concurrentievoordeel van Marokko gebruiken om meer binnenlandse en buitenlandse investeringen in de sector aan te trekken.

Lees ook: Hernieuwbare energie: Marokko nr 1 in de wereld

Met name de uitvoering van de drie vertraagde zonne-energieprojecten van Noor Midelt moet worden versneld. De vorst heeft ook instructies gegeven voor de ontwikkeling van een functioneel en stimulerend "Marokkaans aanbod" om de hele waardeketen van de groene waterstofsector in Marokko te bestrijken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team