Zoeken

Marokko’s megaproject: gigantisch stadion voor finale WK-2030

12 oktober 2023 - 09:00 - Sport

©

Marokko heeft grootse plannen: in Casablanca staat een nieuw voetbalstadion op de planning dat plaats moet bieden aan meer dan 90.000 toeschouwers. Met dit project hoopt het land de FIFA te overtuigen om de finale van het WK-2030 in het koninkrijk te laten plaatsvinden.

Spanje, Portugal en Marokko zijn samen de gastlanden voor het WK 2030. Waar de finale gespeeld zal worden, wordt nog besproken. Elk gastland probeert de FIFA te overtuigen met hun beste stadions. Terwijl in Spanje het Santiago Bernabéu van Real Madrid en het Camp Nou van FC Barcelona de voornaamste kanshebbers zijn, zet Marokko in op Casablanca. De Marokkaanse autoriteiten hebben zelfs plannen onthuld voor een gloednieuw "Grote stadion" in de kustgemeente Mansouria, in de provincie Benslimane. Deze locatie bevindt zich ongeveer 40 km ten noorden van Casablanca en 50 km ten zuiden van Rabat, meldt HuffPost.

Lees ook: WK-2030 in Marokko stuit op kritiek van Sepp Blatter

De FIFA heeft nog geen definitieve keuze gemaakt betreffende de stadionverdeling voor de wedstrijden. Wat wel vaststaat, is dat ongeveer 14 stadions in de drie gastlanden zullen worden gebruikt. Daarnaast zullen er drie wedstrijden plaatsvinden in Paraguay, Uruguay en Argentinië ter ere van het honderdjarig bestaan van het wereldkampioenschap voetbal.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team