Zoeken

Marokko: gamen levert 840 miljoen dirham per jaar op

29 juni 2021 - 12:00 - Economie

©

De gamesector kent een grote opmars in Frankrijk, Japan en Marokko. In het koninkrijk houden meer dan drie miljoen actieve gamers zich bezig met videospelletjes. Ze hebben een omzet gegenereerd van 840 miljoen dirham.

De democratisering van smartphones, tablets en elektronische spelletjes op pc’s en spelconsoles heeft bijgedragen tot de ontwikkeling van de gamingindustrie in Frankrijk, Japan, de Verenigde Staten, Marokko en meerdere andere landen, schrijft La Vie Eco. Dankzij de telefoonmaatschappij Inwi, die de Esport Academy en de Inwi e-league in het leven heeft geroepen, zijn er meer dan drie miljoen actieve gamers in het koninkrijk. De sector is goed voor een opbrengst van 840 miljoen dirham.

Lees ook: Marokko: geweld door videogames neemt toe

De inspanningen van de telecomoperator werden beloond. In 2019 werd Inwi in de Franse hoofdstad tijdens het evenement "Paris Games Week" bekroond met de "Africa Gaming Award" voor zijn inzet voor de promotie van gaming in Afrika in het algemeen en in Marokko in het bijzonder. Het jaar daarop zou de eerste editie van de Marokkaanse gamingbeurs "Casablanca Gaming Expo", in de economische hoofdstad van het koninkrijk doorgaan.

Dit jaar wordt het vijfde seizoen van de Inwi e-League georganiseerd in samenwerking met de Moroccan Gaming Evolution (MGE). De beste Marokkaanse gamers zijn in de running voor de geldprijs van ongeveer 100.000 dirham. Op het programma staan twee vlaggenschip games van uitgever RIOT: League of Legends-Wild Rift (op Mobile) en Valorant (op PC). Parallel aan deze competitie zal Inwi de officiële streaming-partner zijn van de Marokkaanse kwalificaties voor de Intel Arabian Cup (IAC), de officiële League Of Legends competitie in de MENA regio, die aan zijn tweede jaar bezig is.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team