Zoeken

Marokko: geweld door videogames neemt toe

14 december 2020 - 23:00 - Marokko

©

Het aantal geweldsdelicten en zelfmoorden vanwege gameverslaving neemt toe onder Marokkaanse jongeren. Meestal gaat het om jonge tieners. Laatst heeft een jongen van vijftien jaar per ongeluk zijn moeder gedood omdat ze hem vijf dirham had geweigerd voor een spelletje op zijn telefoon.

Het dagblad Al Ahdath Al Maghribia meldt dat er in Marokko geen wetten zijn voor het probleem. Marokkaanse internetgebruikers zijn daarom een campagne gestart om videospelletjes te reguleren. De initiatiefnemers roepen op om te strijden tegen deze dodelijke verslaving.

De Marokkaanse organisatie voor de Bescherming van Consumentenrechten heeft aan de overheid gevraagd om de ’Blue Whale’ app te blokkeren. Deze moedigt jongeren aan om gewelddadige uitdagingen te doen, zoals van een dak springen of zelfmoord te plegen. Verschillende jongens en meisjes zouden dit daadwerkelijk hebben gedaan.

De videogameverslaving van kinderen en jonge volwassenen is tijdens de lockdown toegenomen. Aan de ouders is gevraagd om hun kinderen in de gaten te houden.

Worstel jij met zelfmoordgedachten of maak jij je zorgen om iemand anders? Bel 0900-0113 of chat anoniem via www.113.nl

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team