Zoeken

Gaat Marokko uiteindelijk een Franse onderzeeër aanschaffen?

13 maart 2021 - 13:20 - Marokko

©

Marokko zou een beroep kunnen doen op de Franse Naval Group voor de aankoop van een onderzeeër, het enige apparaat dat nog ontbreekt in het arsenaal van de Royal Armed Forces (FAR). Enkele maanden geleden werd bekend dat Marokko de voorkeur zou geven aan een Russische onderzeeër van de Amur-klasse.

Na gekeken te hebben naar een Russische, Griekse en Portugese optie, zou Marokko uiteindelijk de Franse Naval Group hebben gekozen voor de bestelling van een onderzeeër voor de Koninklijke Marine, meldt Africa Intelligence.

Vóór de Fransen zou Marokko onderhandeld hebben met Rusland over de aankoop van een onderzeeër van de Amur-klasse, een 4ᵉ generatie AIP-voortstuwingssysteem (Air-Independent Propulsion). De door de Fransen voorgestelde onderzeeër van het Scorpene-type, is in tegenstelling tot het Russische vaartuig reeds getest door de marines van Chili, Maleisië, India en Brazilië. Het zeer discrete vaartuig is uitgerust met een geïntegreerd gevechtssysteem en een gecentraliseerd en geautomatiseerd controlesysteem, die een hoge mate van veiligheid bij het duiken garanderen.

Marokko is al meer dan een decennium bezig met de modernisering van de Royal Armed Forces door militair materieel aan te schaffen, om de nieuwe veiligheidsuitdagingen in de regio hoofd te kunnen bieden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team