Zoeken

Marokko-Spanje: narco-onderzeeër in beslag genomen, 52 arrestaties

16 maart 2021 - 20:40 - Wereld

©

De Spaanse politie is erin geslaagd om samen met collega’s in Colombia, Nederland, Portugal, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, beslag te leggen op de eerste onderzeeër die op Europees grondgebied is gebouwd om twee ton cocaïne te vervoeren tussen Spanje en Marokko. In totaal werden 52 drugshandelaars gearresteerd.

Europol, die de operatie coördineerde en erop toezag, verklaarde dat het gaat om de eerste in Europa gebouwde onderzeeër, die als doel de drugshandel tussen Spanje en Marokko had. Rechercheurs ontdekten het 9 meter lange vaartuig dat tot twee ton drugs kan vervoeren, in een opslagplaats in de Zuid-Spaanse kuststad Malaga, aldus de autoriteiten in een verklaring.

De Spaanse politie heeft bij de operatie 52 mensen aangehouden en er werden huiszoekingen verricht in 47 woningen in Barcelona, Malaga en acht andere Spaanse steden. De Spaanse politie nam naast de narco-onderzeeër ook een geavanceerd laboratorium in beslag dat in staat was 750 kilo drugs per maand te produceren, een 15 meter lange boot van glasvezel, 400 kilo cocaïne, 700 kilo hasjiesj en meer dan 100.000 euro aan contanten.

De operatie, waarbij meer dan 300 agenten betrokken waren, begon vorig jaar na de ontdekking van een netwerk dat betrokken was bij de handel in grote hoeveelheden cocaïne, hasjiesj en marihuana en gevestigd was in Catalonië, in het noordoosten van Spanje, meldt Assabah. Het netwerk werd geleid door Spanjaarden, Colombianen en Dominicanen. De leider werd in november vorig jaar samen met 13 medeplichtigen gearresteerd in de oostelijke kuststad Tarragona.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team