Zoeken

Marokko zet zich schrap voor een extreme hitte deze zomer

13 mei 2023 - 21:30 - Marokko

©

In Marokko voorspelt de Algemene Directie van de Meteorologie (DGM) een bijzonder hete zomer met temperaturen die van mei tot juli ver boven het seizoensgemiddelde zullen liggen. De komende weken zullen naar verwachting veel gelijken op wat de Marokkanen in 2022 hebben meegemaakt.

Net als in 2022 zou Marokko de komende weken te maken krijgen met een intense hittegolf. Volgens de uitleg van Abdelfattah Sahibi, directeur-generaal van de DGM tijdens een persconferentie op 10 mei in het hoofdkantoor van de weerdienst in Casablanca, zal een hittegolf alle regio’s van het koninkrijk treffen in mei, juni en juli, met temperaturen boven de gebruikelijke gemiddelden. Hij beloofde dat zijn dienst waarschuwingsbulletins zal blijven uitgeven tijdens deze hittegolf.

Lees ook: Extreme temperaturen in Marokko: warmterecords gebroken in 2022

Nizar Baraka, minister van Uitrusting en Water, bevestigde dat de impact van deze verwachte hittegolf aanzienlijk zou zijn op de waterreserves, met name vanwege de verdamping. Volgens hem blijft zijn afdeling alert. Hij liet weten dat zijn ministerie en de verschillende betrokken diensten zich inspannen om de bouw van dammen en de aansluiting tussen de waterbekkens te versnellen.

Lees ook: Marokko: extreem hoge temperaturen door klimaatverandering

In 2022 registreerde Marokko de ergste hittegolven in meer dan veertig jaar, met temperaturen die het record van 2020 overschreden. "Het gemiddelde van de temperaturen van vorig jaar overtrof de klimaatnorm voor de periode 1981-2010 met ongeveer 1,63°C".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team