Zoeken

Marokko: hittegolf met extreme temperaturen (48 graden)

10 juli 2023 - 18:43 - Marokko

©

Marokko wordt van maandag tot en met vrijdag opnieuw getroffen door een extreme hittegolf volgens een waarschuwingsbericht van de Algemene Directie van Meteorologie (DGM).

In de provincies Ouezzane, Guercif, Taourirt, Oujda-Angad en Taounate wordt begin deze week tussen 44 en 48°C verwacht. De DGM heeft een waarschuwing met code rood afgegeven voor deze regio’s.

Lees ook: Nieuwe week met extreme temperaturen in Marokko (46 graden)

Ook in Chefchaouen, El Hajeb, Boulemane, Khenifra en Youssoufia wordt intense hitte verwacht, met temperaturen van 42 tot 44°C. Voor deze regio’s heeft de DGM een waarschuwing met code oranje afgegeven. De provincies Al Hoceima, Driouch, Nador, Berkane en Ifrane zijn iets minder getroffen met verwachte temperaturen tussen de 37 en 41°C op maandag en dinsdag.

Lees ook: Marokko gaat gebukt onder nieuwe hittegolf

De hitte zal aanhouden van woensdag tot en met vrijdag, vooral in de provincies Beni Mellal, Fquih Ben Saleh, Marrakech en Rhamna, waar de temperaturen tussen 43 en 46°C zullen bereiken. Het warme weer zal ook aanhouden in andere provincies, met name in Ouezzane, Guercif, Taourirt, Oujda-Angad en Taounate met 41 tot 44°C. De DGM roept op tot voorzichtigheid en waakzaamheid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team