Zoeken

Hittewaarschuwing in Marokko (+45 graden)

23 juni 2023 - 15:30 - Marokko

©

Er is opnieuw een hittewaarschuwing voor Marokko afgegeven door de Dienst voor Meteorologie (DGM), die temperaturen verwacht die ruim boven de 40 graden zullen stijgen in diverse regio’s.

Een aanzienlijke temperatuurstijging, die de maandelijkse gemiddelden met 5 tot 8 graden overstijgt, wordt verwacht. Dit fenomeen wordt verklaard door de opkomst van een droge en warme luchtmassa vanuit het zuiden van het land.

Lees ook: Waarschuwing voor zware hittegolf in Marokko

Marokko zal vanaf vandaag en tot en met dinsdag 27 juni worden geteisterd door de extreme hitte. Volgens de DGM zal de hitte de meeste Marokkaanse regio’s treffen, met name Saiss, Loukkos, Gharb, Rif, de fosfaatpleinen en Oulmès, de vlaktes van Tadla, Al Haouz, Rehamna, Tensift, evenals het zuidoosten, Souss en de zuidelijke provincies.

Lees ook: Code oranje voor stevige onweersbuien in Marokko

De kusten en de noordelijke en centrale Atlantische vlaktes zullen niet gespaard blijven. De voorspellingen wijzen op maximale temperaturen tussen 40 en 45 graden voor de binnenlandse vlakten, het zuiden en het zuidoosten, en tussen 37 en 42 graden in de Loukkos, Gharb, Chaouia, Abda, Chiadma en de centrale Atlantische kusten. De temperaturen aan de noordelijke Atlantische kusten zouden moeten variëren tussen 34 en 37 graden. Vanaf zondag kunnen deze temperaturen worden overschreden in de regio Souss en de binnenlandse vlaktes, aldus het waarschuwingsbulletin van de DGM.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team