Zoeken

Hittegolf in Marokko: 37°C, nog nooit gezien in februari!

16 februari 2024 - 19:00 - Marokko

©

Marokko heeft op 14 februari 2024 een extreem warme dag meegemaakt, met temperaturen die nooit eerder in februari zijn gemeten.

In Tan-Tan, in het zuiden van het land, liep de temperatuur op tot 36,6°C. Daarmee werd het record van 36,3°C uit 1960 in Nouaceur verbroken.

Lees ook: Hevige zandstorm legt vliegverkeer op luchthaven Nador Al Aroui stil (video)

De hittegolf trof heel Marokko, met temperaturen die fors hoger lagen dan normaal voor deze periode van het jaar. Steden als Essaouira (36,4°C), Agadir (36°C), Casablanca (34,8°C) en Rabat (33,9°C) beleefden zomerse temperaturen in de winter.

Keraunos, een Franse organisatie die gespecialiseerd is in extreme weersomstandigheden, noemde de hittegolf "uitzonderlijk".

De intense hitte komt op een moment dat Marokko te maken heeft met aanhoudende droogte. De regenval in het land is sinds begin januari met 44% gedaald ten opzichte van dezelfde periode in 2023. Tegelijkertijd zijn de gemiddelde temperaturen met 1,8 graden gestegen ten opzichte van de periode 1981-2010.

Lees ook: Marokko: hittegolf... midden in februari!

Vanwege de risico’s op watertekorten hebben de Marokkaanse autoriteiten de afgelopen weken verschillende maatregelen genomen, waaronder:

 Beperking van de openingstijden van hammams
 Sluiting van autowasstraten in verschillende steden
 Verbod op het besproeien van golfbanen en tuinen met drinkwater

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team