Zoeken

Marokko zet extra veiligheidstroepen in bij Sebta en Melilla

1 juli 2022 - 15:00 - Marokko

©

Marokko heeft besloten een grotere eenheid van de Koninklijke Gendarmerie, de Nationale Veiligheidsdienst en de Royal Armed Forces in te zetten in de regio’s van Sebta en Melilla. Dit besluit volgt op de aanval door sub-Saharaanse migranten in Nador, waarbij vele doden en gewonden vielen.

De massale komst van Marokkaanse migranten in Sebta en Melilla enkele maanden geleden was niet zo gewelddadig als de aanval door sub-Saharaanse migranten op 24 juni van dit jaar. Zij probeerden over de metalen hekken bij Nador te klimmen, wat leidde tot geweld, opstoten en valpartijen waarbij mensen omkwamen.

Lees ook: Stormloop Melilla: Europa vraagt Marokko om uitleg

Het aantal overleden migranten liep officieel op tot 23. Eén politieagent overleed en 18 zwaargewonden werden onder medisch toezicht geplaatst. Ook liepen 170 politieagenten en 76 migranten lichte verwondingen op volgens Al Ahdath Al Maghribia.

Lees ook: Bestorming Melilla: Marokko bevestigt dood politieagent

Naar aanleiding van de gewelddadige bestorming en om herhaling van dergelijke daden te voorkomen, heeft Marokko besloten gepantserde eenheden van de Koninklijke Gendarmerie, de Nationale Veiligheid, de hulptroepen en de Royal Armed Forces in te zetten in de gebieden rond Sebta en Melilla.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team