Zoeken

Marokkaanse politieagenten overleden aan grens Melilla

26 juni 2022 - 18:20 - Marokko

©

De Marokkaanse Vereniging voor Mensenrechten (AMDH) in Nador heeft de dood bekendgemaakt van twee Marokkaanse politieagenten bij de recente aanval door migranten aan de grens van Melilla.

"Het voorlopige dodental van de gewelddadige bestorming aan het hek van Melilla bedraagt acht, waaronder twee Marokkaanse politieagenten en zes migranten (het dodental zou inmiddels opgelopen zijn tot meer dan twintig). Er zijn ook tientallen gewonden onder zowel politieagenten als migranten, waaronder twee ernstige gewonde politieagenten en twaalf ernstige verwondingen onder de migranten," aldus de AMDH in een verklaring die vrijdag op sociale media werd gepubliceerd.

Lees ook: Marokkaanse politieagenten gewond aan grens Melilla

Eerder op de dag meldden de autoriteiten van Nador ook de dood aan van ten minste twee politieagenten en zes migranten bij de bestorming van de grensovergang van Melilla door sub-Saharaanse migranten, meldt MAP, dat benadrukt dat er bij deze aanvallen ook 140 Marokkaanse politieagenten gewond raakten. Vijf van hen bevinden zich in een ernstige toestand.

Aan Spaanse zijde raakten volgens door de regeringsdelegatie van Melilla gepubliceerde cijfers ten minste 49 politieagenten en 57 migranten gewond. "Een groep van ongeveer 500 sub-Saharaanse migranten heeft op een georganiseerde en gewelddadig manier de grensovergang van Barrio Chino geforceerd om 8:40 uur. Aan de berg Gourougou zijn 2000 migranten erin geslaagd toegang tot te krijgen tot de stad", aldus de delegatie.

Lees ook: Nieuw bewakingssysteem aan grens Melilla met Marokko

Het is de eerste keer dat een grote groep migranten probeerde via Melilla Spanje en daarmee ook de Europese Unie te bereiken, sinds de diplomatieke betrekkingen tussen Rabat en Madrid zijn genormaliseerd. De bestorming komt ook slechts een aantal dagen voor de NAVO-top in Madrid op 29 en 30 juni. Om deze reden zijn de veiligheidsmaatregelen in de stad verscherpt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team