Zoeken

Marokko gaat extra tarwevoorraad aanleggen

13 april 2022 - 19:00 - Economie

©

Nu de oorlog in Oekraïne doet vrezen voor een wereldwijd tekort aan tarwe, zal Marokko een extra reserve van zachte tarwe en durumtarwe aanleggen. Deze aankondiging werd gedaan door de minister van Landbouw, Mohammed Sadiki.

Op een vraag over de strategische reserves van basisvoedingsmiddelen in de Kamer van Afgevaardigden, heeft minister van Landbouw Mohammed Sadiki geantwoord dat er een extra reserve van zachte tarwe en durumtarwe zal worden aangelegd.

Lees ook: Marokkaanse premier: "Oorlog in Oekraïne compliceert alles"

Deze reserve, die bovenop de strategische reserve van vijf maanden komt waarover Marokko reeds beschikt, is het resultaat van de inspanningen van de ministeries van Landbouw en van Financiën. Het beheer van deze nieuwe reserve zal worden toevertrouwd aan het nationaal interprofessioneel bureau voor kruiden en groenten (ONICL), aldus de bewindsman.

Lees ook: Maatregelen tegen tarwe in Rusland: moet Marokko zich zorgen maken?

Mohammed Sadiki kondigde ook de oprichting aan van een commissie die moet bepalen welke producten deel uitmaken van de strategische reserve van essentiële producten en van een eengemaakt nationaal systeem voor deze bijkomende reserve.

Bladna.nl