Zoeken

Maatregelen tegen tarwe in Rusland: moet Marokko zich zorgen maken?

17 maart 2022 - 16:20 - Economie

©

Om tekorten en stijgende tarweprijzen te voorkomen, heeft Rusland besloten beperkingen toe te passen op de uitvoer van tarwe naar vier voormalige Sovjetrepublieken. Moet Marokko ook vrezen voor zijn bevoorrading?

De uitvoer naar Marokko stopzetten zou het slechtst denkbare scenario zijn op de exportmarkt voor tarwe, die momenteel reeds zeer gevoelig is. Rusland heeft dinsdag beperkingen ingesteld op de export van graan naar vier voormalige Sovjetrepublieken, waarvan het een belangrijke exporteur is, zo melden verschillende lokale media.

Lees ook: Marokko niet op lijst "onvriendelijke" staten van Rusland

De beperkingen hebben ook betrekking op witte suiker en ruwe rietsuiker en hebben met name gevolgen voor landen als Kazachstan, Wit-Rusland, Armenië en Kirgizië, aldus de Russische regering. De beperkingen voor graan zullen van kracht blijven tot 30 juni en die voor suiker tot 31 augustus 2022.

Lees ook: Marokko bezorgd over blokkeren Russische banken in betaalsysteem Swift

Hoewel deze landen het eerst worden getroffen, zijn vele andere landen, waaronder Marokko, eveneens sterk afhankelijk van Russische tarwe. Verschillende Marokkaanse waarnemers vragen zich daarom nu al af welke landen het volgende doelwit zullen worden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team