Zoeken

Groot deel granen in Marokko komt uit Zuid-Amerika

16 juni 2022 - 11:00 - Economie

©

In deze zeer gespannen geopolitiek context op de internationale markten, importeerde Marokko eind februari van dit jaar, zo’n 41% van zijn nationale graanbehoefte uit Brazilië en Argentinië.

In antwoord op een schriftelijke vraag in het parlement over de aanvullende maatregelen van de regering om de tarwevoorziening van de nationale markt te waarborgen, zei minister Mohamed Seddiki van Landbouw, dat Marokko als gevolg van de aanhoudende oorlog in Oekraïne heeft gekozen voor een strategie van diversificatie van de bevoorradingsbronnen, om de factoren die de nationale markt zouden kunnen beïnvloeden zoveel mogelijk uit de weg te gaan.

Lees ook: Russische diplomaat stelt Marokko gerust inzake graan

De minister herinnerde eraan dat de regering "de invoerrechten op de invoer van harde tarwe met ingang van 1 augustus 2021 heeft afgeschaft," en daarnaast ook een verlenging heeft ingevoerd van "de subsidie op de invoer van zachte tarwe van 21 november tot eind april 2022".

Lees ook: Marokko verliest 79% graanproductie

Ondanks de huidige droogte en andere geopolitieke factoren, heeft het koninkrijk uit 15 landen granen ingevoerd, tegen 25 in het vorige seizoen. "Zo’n 41% van de invoer tot eind februari 2022 was afkomstig uit Brazilië en Argentinië", aldus de minister.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team