Zoeken

Algerije versterkt militaire reserve midden in crisis met Marokko

15 augustus 2022 - 17:40 - Marokko

©

Na het verbreken van de betrekkingen met Marokko, lijkt Algerije zich op een mogelijke oorlog voor te bereiden. Het buurland heeft onlangs een wet aangenomen met betrekking tot de militaire reserve.

Algerije zou volgens verschillende bronnen de mogelijkheid van een oorlog overwegen en daarom een wet hebben aangenomen met betrekking tot de militaire reserve. Artikel 3 van deze wet luidt als volgt: "De reserve heeft tot taak de rangen van het Nationale Volksleger te versterken om het hoofd te bieden aan interne en externe bedreigingen, in overeenstemming met de grondwet en de geldende wetgeving".

Lees ook: Algerije-Rusland: militaire oefeningen aan grens Marokko in november

Degenen die kunnen worden teruggeroepen om in het leger te dienen, zijn "carrièresoldaten en contractsoldaten, alle rangen samen," die "hun verplichtingen jegens het leger hebben nagekomen" en "naar het burgerleven zijn teruggekeerd".

Lees ook: Beraamt Algerije een complot tegen Marokko?

Reservisten kunnen worden teruggeroepen "in vredestijd, in het kader van de vorming en instandhouding van de reserve, voor perioden van niet meer dan dertig dagen per jaar" of "tijdens een algemene of gedeeltelijke mobilisatie volgens de uitzonderlijke situaties gespecificeerd door de Grondwet". Het begin en de duur worden in dit geval "bepaald door het presidentiële terugroepingsdecreet."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team