Zoeken

AfDB maakt miljard dollar vrij voor klimaatstrategie Marokko

31 maart 2022 - 17:00 - Economie

©

De Afrikaanse Ontwikkelingsbank (AfDB) gaat Marokko de komende twee jaar steunen bij de ontwikkeling van de klimaatstrategie, vooral ook omdat het koninkrijk op dit moment wordt geconfronteerd met één van de ergste droogteperioden ooit.

"In de context van het herstel na de coronapandemie en de enorme droogte, willen we achter onze partner Marokko staan. De komende twee jaar zal meer dan een miljard dollar worden vrijgemaakt ter ondersteuning van de sectoren water, landbouw, sociale integratie, menselijke ontwikkeling en infrastructuur", aldus Beth Dunford, vice-president van de AfDB-groep, belast met landbouw en menselijke en sociale ontwikkeling.

Lees ook: Marokko bouwt twintigtal waterontziltingsinstallaties

Tijdens haar werkbezoek aan Marokko ontmoette Beth Dunford een aantal regeringsleden waaronder Nizar Baraka, minister van Uitrusting en Water, Mohammed Sadiki, minister van Landbouw, Maritieme Visserij, Plattelandsontwikkeling, Water en Bossen, en gedelegeerd minister Fouzi Lekjaa van Economie en Financiën, belast met de begroting, aldus een persbericht van de AfDB.

De gesprekken met de Marokkaanse overheden maakten het voor de AfDB-delegatie mogelijk om de verschillende aspecten van het partnerschap door te lichten. Beth Dunford is zeer tevreden over de goede betrekkingen tussen de instelling en Rabat. "Met Marokko hebben we een historisch partnerschap van reeds meer dan een halve eeuw. Er is al meer dan 12 miljard dollar gemobiliseerd voor meer dan 170 projecten," zegt ze. Ze prees tevens "het voorbeeldige beheer van de economische en sociale repercussies van de coronapandemie door het koninkrijk", alsook "het vermogen van Marokko om de crisis succesvol te boven te komen".

Lees ook: Marrakech: overheid wil watertekort voorkomen

"Onze relatie met de Afrikaanse Ontwikkelingsbank is zeer belangrijk. We willen ons partnerschap verder versterken om strategische infrastructuur te ontwikkelen en om de dynamiek van de sociaal-economische ontwikkeling in Marokko te versnellen," aldus Nizar Baraka, minister van Uitrusting en Water.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team