Zoeken

Marokko: expert roept op tot heropening stadions en moskeeën

25 februari 2022 - 09:00 - Marokko

©

Professor Azeddine Ibrahimi, lid van het Nationaal Technisch en Wetenschappelijk Adviescomité voor Vaccinatie, is van mening dat de Marokkaanse regering naar een geleidelijke opheffing moet gaan van de resterende coronamaatregelen. Volgens hem is het met name van belang dat de supporters terug naar de stadions kunnen keren en de gelovigen naar de moskeeën voor het Tarawih-gebed.

"Nog een maand Ramadan zonder opening van de moskeeën, terwijl de epidemiologische situatie van dag tot dag beter wordt?" In een bericht op zijn Facebook-pagina schrijft professor Azeddine Ibrahimi dat de huidige bezettingsgraad van de bedden op de intensive care, het mogelijk maakt voor de Marokkanen om geleidelijk aan terug te keren naar een normaal leven.

Lees ook: Zal Marokko de gezondheidsnoodtoestand verlengen?

"We staan momenteel alle soorten openluchtbijeenkomsten toe. Ik zie dus niet in waarom de stadions niet voor het publiek opengesteld kunnen worden, met duidelijke basisregels. Ik heb er alle vertrouwen in dat de ultra’s dit zullen begrijpen en zullen bijdragen aan het beheer van de supporters", schrijft Ibrahimi.

Lees ook: Versoepeling coronamaatregelen verwacht in Marokko

Sport is volgens hem een goede uitlaatklep voor de verschrikkelijke druk waaronder de burgers tegenwoordig gebukt gaan, net zoals het verrichten van gebeden in moskeeën. Hij voegt eraan toe dat "indien de huidige situatie aanhoudt, de moskeeën tijdens de Ramadan geopend kunnen worden voor het Tarawih-gebed".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team