Zoeken

Marokkaanse regering "moet toegangsvoorwaarden versoepelen"

23 maart 2022 - 10:20 - Marokko

©

Sinds enkele weken is de gezondheidssituatie in Marokko stabiel, hetgeen echter niet betekent dat de toegangsvoorwaarden gemakkelijk zijn. Volgens professor Azeddine Ibrahimi, lid van het Nationaal Wetenschappelijk en Technisch Comité voor Covid-19, moet de regering de toelatingseisen voor Marokko versoepelen. "Het is maart 2022, niet maart 2020," zegt de expert.

Reizigers van 18 jaar en ouder moeten, om Marokko binnen te komen, een vaccinatiebewijs, een negatieve PCR test van minder dan 48 uur en een ingevulde en ondertekende gezondheidskaart overleggen die online kan worden gedownload. Reizigers worden bij aankomst op Marokkaanse luchthavens steekproefsgewijs onderworpen aan een antigeen- of PCR-test. Het verbaast passagiers dat dergelijke voorschriften nog gelden gezien de geruststellend epidemiologische situatie in het land en het feit dat het aantal besmettingsgevallen gestaag afneemt.

Lees ook: Marokko versoepelt inreismaatregelen op luchthavens

Azzedine Ibrahim is van oordeel dat de "succesvolle strategie van Marokko om verschillende golven van pandemieën te bestrijden" een versoepeling van de toegangsvereisten tot het koninkrijk mogelijk maakt. Volgens hem heeft de vaccinatiecampagne het mogelijk gemaakt "een sterke weerstand te vormen", versterkt door de natuurlijke immuniteit die sommigen hebben verworven na met de Omikronvariant te zijn besmet.

Lees ook: Marokko erkent vaccinatiepas volgens regels land van afgifte

De deskundige benadrukt dat we niet langer onder druk staan en dat er veel andere redenen zijn om de maatregelen te versoepelen. "Het is maart 2022, niet maart 2020. Vandaag leven we met Covid, zoals met vele andere ziekten en virussen. We moeten durven leven en ons meer openstellen voor de wereld. Vooral nu Marokko heeft bewezen dat het de gezondheidscrisis doeltreffend kan bestrijden", besluit Azzedine Ibrahimi.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team