Zoeken

Ramadan 2022: moskeeën in Marokko open voor Tarawih?

3 maart 2022 - 20:20 - Marokko

©

In Marokko begint de maand Ramadan op 3 april. De vraag is nu of het koninkrijk, met de aanzienlijke verbetering van de epidemiologische situatie, toestemming zal geven om de moskeeën te heropenen voor het collectieve Tarawih-gebed.

"Moskeeën zouden tijdens de maand Ramadan zeker kunnen opengaan voor Tarawih-gebeden, maar wel onder voorwaarden", zegt Dr. Tayeb Hamdi, arts en onderzoeker in gezondheidsbeleid en -systemen, in een interview met Hespress. Hij beveelt aan het aantal gelovigen beperkt te houden, omdat gesloten ruimten de oorzaak zijn van 95% van de virusinfecties. "Ik zie geen reden om Tarawih te verbieden. De mensen moeten naar de moskeeën kunnen gaan, maar er moeten wel maatregelen worden getroffen om besmetting te voorkomen", zegt hij.

Lees ook: Marokko: pleidooi voor volledige opheffing gezondheidsbeperkingen

"De moskeeën hoeven binnen niet overvol te zitten, het zou raadzaam zijn de mensen toe te staan buiten in de open lucht te bidden als de autoriteiten hiermee instemmen", voegt de specialist eraan toe. Hij dringt er wel op aan dat de basismaatregelen strikt moeten worden nageleefd. Volgens hem is het niet nodig om de voorlegging van een vaccinatiebewijs bij de ingang van de moskee op te leggen. In plaats daarvan beveelt hij mensen aan om zich te laten vaccineren, met name de boosterdosis.

Lees ook: Begindatum Ramadan 2022 in Marokko

"De epidemische situatie in Marokko is duidelijk aan het verbeteren. De vertraging van de vaccinatie voor de derde dosis is echter zorgwekkend, vooral voor mensen van 60 jaar en ouder, van wie er 2,5 miljoen deze dosis nog niet hebben gekregen. Dit is een risico op korte en middellange termijn," meent Tayeb Hamdi.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team