11 december 2020 - 21:40 - Economie
Dankzij leningen waar de Marokkaanse overheid garant voor staat, zijn er in totaal 80.000 kleine en middelgrote ondernemingen van een faillissement gered. Dit heeft de minister van Economie, Mohamed Benchaâboun, vorige week bekend gemaakt tijdens een zitting van het Huis van Raadsleden.
Tijdens de zitting die werd gehouden om de crisismaatregelen die Marokko heeft genomen voor de ondersteuning van bedrijven te bespreken, meldde de minister dat er voor het hele herstelplan 50 miljard dirham was uitgetrokken. Uit dit bedrag zijn door de staat gegarandeerde leningen verstrekt aan 80.000 bedrijven. Het gaat vooral om kleine en middelgrote bedrijven die een beroep hebben gedaan op deze steunmaatregel.
Ook kondigde Benchaâboun aan dat alle administratieve zaken aangaande het Mohammed VI Investeringsfonds zijn afgerond en dat de plannen om dit fonds in te zetten voor aanvullende steunmaatregelen binnenkort wordt voorgelegd aan de Kamer van Adviseurs.
Verder meldde de minister dat de steunprogramma’s Relance TPE en Damane Relance, voor de financiële ondersteuning van middelgrote en grote bedrijven, tot nu toe de gewenste resultaten hebben opgeleverd. Het belangrijkste doel van de regelingen is om faillissementen en verlies van banen te voorkomen. Het programma Relance TPE is in het leven geroepen om micro-ondernemingen te steunen, zoals kleine verkopers en ambachtslieden. Damane Relance is het steunprogramma voor middelgrote en grote bedrijven.
Demonstraties in Rabat tegen bezoek Knesset-voorzitter Amir Ohana
Rechtbank behandelt steekpartij Algerijn en Marokkaan in azc Assen
Belgische politie arresteert Marokkaanse drugsbaron Soufian T.
Booba-concert in Marokko "geannuleerd om politieke redenen"
Royal Air Maroc plant vluchten tussen Casablanca en Algiers
Fransman betrapt op kinderpornografie in Marokko
Royal Air Maroc plant vluchten tussen Casablanca en Algiers
Marokko overspoelt Nederland met paprika na succes met tomaten
Marokko-Israël: handel in stijgende lijn
Fiat Topolino, het kleine zusje van de Ami, in Marokko geproduceerd
Marokkaanse tomaat: de nieuwe nachtmerrie van Europese producenten
Air Algérie zet concurrentie met Royal Air Maroc op scherp
Nieuws over gigantische batterijfabriek in Marokko
Leoni investeert ruim 932 miljoen dirham in Marokkaanse auto-industrie