Zoeken

Marokko: 80.000 bedrijven gered van faillissement

11 december 2020 - 21:40 - Economie

©

Dankzij leningen waar de Marokkaanse overheid garant voor staat, zijn er in totaal 80.000 kleine en middelgrote ondernemingen van een faillissement gered. Dit heeft de minister van Economie, Mohamed Benchaâboun, vorige week bekend gemaakt tijdens een zitting van het Huis van Raadsleden.

Tijdens de zitting die werd gehouden om de crisismaatregelen die Marokko heeft genomen voor de ondersteuning van bedrijven te bespreken, meldde de minister dat er voor het hele herstelplan 50 miljard dirham was uitgetrokken. Uit dit bedrag zijn door de staat gegarandeerde leningen verstrekt aan 80.000 bedrijven. Het gaat vooral om kleine en middelgrote bedrijven die een beroep hebben gedaan op deze steunmaatregel.

Ook kondigde Benchaâboun aan dat alle administratieve zaken aangaande het Mohammed VI Investeringsfonds zijn afgerond en dat de plannen om dit fonds in te zetten voor aanvullende steunmaatregelen binnenkort wordt voorgelegd aan de Kamer van Adviseurs.

Verder meldde de minister dat de steunprogramma’s Relance TPE en Damane Relance, voor de financiële ondersteuning van middelgrote en grote bedrijven, tot nu toe de gewenste resultaten hebben opgeleverd. Het belangrijkste doel van de regelingen is om faillissementen en verlies van banen te voorkomen. Het programma Relance TPE is in het leven geroepen om micro-ondernemingen te steunen, zoals kleine verkopers en ambachtslieden. Damane Relance is het steunprogramma voor middelgrote en grote bedrijven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team