Zoeken

Marokko blijft op EU-lijst onveilige landen

23 oktober 2020 - 20:20 - Marokko

©

Marokko blijft op de rode EU-lijst van onveilige landen staan. De reisbeperkingen van en naar Marokko die EU-landen hanteren, worden daarmee niet afgeschaft.

Op woensdag kondigde de EU haar besluit aan. Het toenemende aantal besmettingen in Marokko is voor de EU een reden om het land op de rode lijst te laten. Tunesië staat ook weer op de lijst. In augustus werd het land nog als veilig bestempeld.

Naast Tunesië, zijn ook Georgië en Canada van de lijst gehaald, meldt persbureau AFP. Momenteel zijn er volgens de EU-lijst negen veilige landen. Singapore maakt een goede kans om ook op de lijst terecht te komen.

Vandaag wordt de nieuwe EU-lijst met veilige landen in de wereld vernieuwd. In augustus werd deze voor het laatst herzien. Toen werd Marokko ervan afgehaald.

De lijst is meer een aanbeveling. Elk land kan zijn eigen regels hanteren. Zo kunnen landen er zelf voor kiezen of ze hun grenzen openen voor reizigers. Ook bepaalt elk land zelf wat de preventieve maatregelen of voorwaarden zijn. Voor Marokko geldt dat reizigers een negatief pcr-test moeten weerleggen. Deze mag niet ouder zijn dan 72 uur. Voor mensen die vanuit Marokko naar bijvoorbeeld Nederland afreizen, worden streng geadviseerd om 10 dagen in quarantaine te gaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team