Zoeken

Marokkanen nog steeds niet welkom in Europa

30 augustus 2020 - 17:40 - Marokko

©

Door het toenemend aantal coronabesmettingen in Marokko heeft de Europese Unie besloten om het inreisverbod voor Marokkanen te verlengen.

De epidemiologische situatie is zorgwekkend in het koninkrijk, waar dagelijks meer dan 1000 nieuwe besmettingen en een dertigtal overlijdens worden geregistreerd. Door deze situatie had de Europese Unie Marokko op 7 augustus van de lijst van veilige landen gehaald.

Marokko werd eind deze week niet opgenomen in de bijgewerkte lijst. Enkel inwoners uit Canada, Georgië, Japan, Nieuw-Zeeland, Rwanda, Zuid-Korea, Thailand, Tunesië, Uruguay en China op voorwaarde van wederkerigheid worden toegelaten.

Landen van de EU moeten zich niet aan de lijst houden en mogen zelf beslissen wie ze wel of niet toelaten. Frankrijk heeft daarom besloten om Marokkanen toe te laten met een negatief coronatest van minder dan 72 uur en een speciaal document van de autoriteiten met de reden van de reis (werk, studies, gezondheid). Nederland en België hebben een inreisverbod ingesteld voor Marokkanen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team