Zoeken

Marokko: Engels nog steeds niet ingeburgerd

20 november 2020 - 11:40 - Marokko

©

Steeds meer Marokkanen leren Engels spreken. Toch is het taalniveau vergeleken met andere landen in Afrika nog steeds laag. Marokko staat op dit moment op plek 74 van de 100 landen die zijn onderzocht door de Zwitserse organisatie Education First (EF). In 2019 stond Marokko nog op plek 72.

Landen die Engels niet als officiële taal hebben opgenomen in Afrika staan onderaan de lijst. Zuid-Afrika doet het goed op de lijst. Het land staat op de twaalfde plek. Daarna komt Kenia (plek 22) en Nigeria (plek 34) van Afrikaanse landen in de lijst. Algerije (81) doet het net iets beter dan Egypte (83). Tunesië staat op plek 54. Ook meldt EF dat de volwassenen in Noord-Afrika net zo goed Engels praten als hun leeftijdsgenoten in het Midden-Oosten.

Volgens EF is het niet het niet vreemd dat in Marokko, Tunesië en Algerije de Engelse taal niet op niveau is. Volgens de organisatie hebben deze landen een complex diversiteit aan talen. Zo worden in deze landen meerdere talen gesproken op zowel professioneel vlak als in de privésfeer. Ook meldt EF dat het steeds aantrekkelijker wordt om Engels te praten. De taal zou neutraal zijn en heeft commerciële potentie. Met name voor internationale handel in het buitenland is de taal een handig hulpmiddel, suggereert de krant L’Economiste.

Volgens EF is de kloof groot tussen Afrikaanse landen waar Engels beter wordt gesproken dan landen waar ze dat niet doen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team