Zoeken

Marokko jaagt op speculanten

14 februari 2023 - 08:00 - Economie

©

De Marokkaanse regering voert een onverzettelijke strijd tegen de stijging van de prijzen en speculatie. Er werden in de afgelopen weken tonnen aan voedingsmiddelen, die in niet-geautoriseerde magazijnen waren opgeslagen, tijdens inspecties in beslag genomen.

De lokale overheden in verschillende provincies en prefecturen hebben gemengde commissies opgericht die verantwoordelijk zijn voor het volgen en controleren van de voedingsprijzen. Deze commissies hebben de opdracht om de kwaliteit van de producten die te koop worden aangeboden te controleren, te vechten tegen oneerlijke handelspraktijken en het aantal tussenpersonen te verminderen om een eerlijke toeleveringsketen te waarborgen van de producent naar de groothandelaar, om zo de koopkracht van de burgers te beschermen, meldt Al Ahdath Al Maghribia.

Lees ook: Marokko: minister rechtvaardigt hoge melkprijzen

Deze landelijke mobilisatie heeft resultaat opgeleverd. Meerdere tonnen producten, die in niet-geautoriseerde opslagplaatsen werden gehouden, zijn in beslag genomen en tientallen verordeningen zijn opgesteld. Enkel in Rabat werd in de afgelopen dagen 11,8 ton voedingsmiddelen in beslag genomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team