Zoeken

Marokko: regering moet de broekriem aanhalen

8 augustus 2022 - 15:40 - Economie

©

Premier Aziz Akhannouch heeft de leden van zijn regering opgeroepen om te besparen op de uitgaven van hun respectieve departementen. De richtlijn komt er naar aanleiding van de afronding van de begrotingswet voor 2023.

De premier heeft de leden van zijn regering in een circulaire verzocht de uitgaven voor de aankoop van auto’s en de bouw en inrichting van hun administratieve hoofdkwartieren te beperken, zo staat in een nota van 15 bladzijden aan de leden van zijn kabinet, met betrekking tot de begrotingswet voor 2023.

Lees ook: Marokko: minister Laftit roept gemeenten op "broekriem aan te halen"

De Marokkaanse regeringsleider heeft ook opgeroepen tot de "rationalisering van het waterverbruik en de communicatie-uitgaven, alsmede een vermindering van de kosten van het elektriciteitsverbruik door gebruik te maken van hernieuwbare energie", aldus het document. Hij benadrukte eveneens dat een opeenhoping van achterstallige betalingen moet worden voorkomen en dat voorrang moet worden gegeven aan de vereffening ervan, met name die in verband met water en elektriciteit.

Lees ook: Auto’s Marokkaanse ministers mogen maximaal 450.000 dirham kosten

Premier Akhannouch heeft de ministers ook verzocht de vervoers- en reiskosten binnen en buiten het land, alsmede die voor recepties, conferenties en studiebijeenkomsten, te verminderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team