Zoeken

Economische groei in Marokko vertraagt

6 juli 2022 - 15:00 - Economie

©

De economische activiteit in Marokko is in het eerste kwartaal van dit jaar vertraagd tot een groeipercentage van 0,3%, tegen 2% vorig jaar in dezelfde periode.

Deze vertraging in alle sectoren is te wijten aan de sterke daling van de consumptie, die te lijden heeft onder de hoge inflatie tegen de achtergrond van de oorlog in Oekraïne, aldus het laatste economische verslag van de Hoge Planning Commissie (HCP). Hierin staat dat de niet-agrarische activiteiten met 2,5% zijn gegroeid en de landbouwactiviteiten met 14,3% zijn gedaald.

Lees ook: Marokkaanse economie groeit met 4,9 % eind 2021

De primaire sector registreerde een daling van 13,9% in het eerste kwartaal van dit jaar, na een stijging van 18,7% vorig jaar. De landbouwsector registreerde een daling met 14,3% in plaats van een stijging met 19,4%, terwijl de visserijsector een daling met 7,3% registreerde in plaats van een stijging met 4,5%.

Lees ook: Marokko investeert 4,4 miljard dirham in landbouw

De secundaire sector noteerde eind maart ook een daling van 0,9%, tegen een stijging van 1,1% in hetzelfde kwartaal van vorig jaar. Ten slotte is de toegevoegde waarde van de tertiaire sector in het eerste kwartaal van 2022 met 4,4% gestegen, na in dezelfde periode van het voorgaande jaar met 0,8% te zijn gedaald.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team