Zoeken

Marokkaanse vastgoedgroepen in Forbes-top

19 december 2021 - 17:40 - Economie

©

Twee Marokkaanse vastgoedgroepen bewijzen het dynamisme van de sector in Marokko. Zij zijn erin geslaagd de top te bereiken van de Forbes-ranglijst van beste vastgoedgroepen in de regio Midden-Oosten en Noord-Afrika (MENA).

Het gaat om de Marokkaanse vastgoedgroepen Douja Promotion Groupe Addoha en Al Omrane, die op deze ranglijst respectievelijk de 27e en 30e plaats innemen.

Lees ook: Marokko: stijging huizenprijzen verwacht in 2022

De sector is de afgelopen twee jaar hard getroffen door de crisis, aldus Forbes, dat opmerkt dat de situatie de vastgoedsector in de meeste landen aanzienlijk heeft ontwricht. Verhuurders en huurders hebben zich moeten aanpassen aan capaciteits- en mobiliteitsproblemen.

Forbes heeft bij zijn beoordeling rekening gehouden met zes belangrijke indicatoren: financiële gegevens (totale activa, marktwaarde en omzet), waarde van voltooide projecten, waarde van projecten in aanbouw, aantal werknemers, leeftijd van het bedrijf en de reputatie van de ontwikkelaar wat betreft het leveren van eigendommen aan kopers.

Lees ook: Marokko: vastgoedmarkt begint te herstellen

In de top 50 van Forbes hebben de Arabische Emiraten 17 bedrijven, waarvan er vier in de top vijf staan. Saoedi-Arabië heeft 11 groepen, gevolgd door Egypte (7), Koeweit (6), Qatar (3), Marokko (2), Oman (2), Bahrein (1) en Jordanië (1).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team