Zoeken

Marokko gaat meer sneltesten doen

20 januari 2021 - 16:20 - Marokko

©

Marokko wil meer gebruik gaan maken van sneltesten. Nu de vaccinatiecampagne is uitgesteld omdat de vaccins er nog niet zijn, gaat het koninkrijk inzetten op deze vorm van testen.

In plaats van de PCR-testen waarbij er na 48 uur pas een uitslag is, wil de overheid meer gebruik maken van sneltesten om te zien of iemand besmet is met het coronavirus. Volgens Al Ahdath Al Maghribia kiest de overheid hiervoor omdat het goedkoper en sneller is dan gewoon testen.

Met een serologische test krijgt men binnen tien minuten al de uitslag. Ook de werkdruk van laboratoria zou hierdoor kunnen worden verminderd. De serologische test toont aan of er antistoffen tegen het nieuwe coronavirus in het bloed zitten.

In het koninkrijk zijn 49 medische centra die de testen kunnen uitvoeren. Deze zijn verspreid over de twaalf regio’s in het land. Op deze manier wil de overheid het virus sneller opsporen en tegenhouden. Mensen hoeven dan niet meer twee dagen te wachten voordat ze de uitslag hebben. De testen zullen gratis verkrijgbaar zijn in openbare ziekenhuizen, universiteitsziekenhuizen en medische centra.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team